De Studentenadvocaat

View Original

Negatief BSA aan Hogeschool Rotterdam: wat nu?

Wat is een negatief BSA eigenlijk?

Laten we eerst eens kijken naar wat dit akelige beestje - het negatief BSA - precies inhoudt. Het BSA staat voor Bindend Studie Advies. De Hogeschool Rotterdam bepaalt hoeveel studiepunten je in je eerste jaar moet halen. Het BSA wordt meestal gebaseerd op het aantal behaalde studiepunten in het eerste jaar van de opleiding. Haal je die niet? Dan kan de Hogeschool je een negatief BSA geven, en dat betekent dat je de opleiding moet verlaten. Lees hier wat alle gevolgen van een negatief bsa zijn. Zeg maar dag tegen je studievrienden en dromen, toch? Nee! Wacht even…

De Studentenadvocaat to the rescue

Wij staan klaar om jou te helpen bij een negatief BSA aan de Hogeschool Rotterdam. Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen bij het aanvechten van een negatief BSA aan de Hogeschool Rotterdam? Dat zullen wij hieronder toelichten.

Kennis: De Studentenadvocaat heeft de kennis en ervaring om je door het ingewikkelde proces te loodsen. Wij hebben al vele studenten geholpen en weten precies hoe we die negatieve BSA’s aan de Hogeschool Rotterdam kunnen aanpakken.

Persoonlijk: Wij zijn er voor jóu. Wij staan je bij, elke stap van het proces.

Vechten voor jouw toekomst: Met ons aan je zijde sta je sterker in je schoenen. We vechten samen dat negatieve BSA aan.

Hoe werkt een negatief BSA aanvechten bij de Hogeschool Rotterdam?

Maar hoe werkt een negatief BSA aanvechten bij de Hogeschool Rotterdam? Laten we samen de stappen in het proces bekijken.

Stap 1: Analyseer de situatie

Breng je situatie in kaart. Hoeveel punten heb je gehaald? Zijn er persoonlijke omstandigheden waardoor je minder goed hebt gepresteerd? Schrijf alles op.

Stap 2: Neem contact op met De Studentenadvocaat

Neem contact met ons op. Gewoon in je eigen woorden. We kunnen je niet helpen als je ons niet laat weten dat je ons nodig hebt. Dan gaan wij direct kijken of we je verder kunnen helpen.

Stap 3: Afspraak inplannen

We gaan samen zitten en bespreken je situatie. We stellen een strategie op, speciaal voor jou.

Stap 4: Aanvechten

Met een ijzersterk verhaal, bewijzen en argumenten trekken we ten strijde tegen jouw negatief BSA. We bereiden ons voor op het BSA-gesprek en helpen je met de communicatie naar de Hogeschool Rotterdam. Meer weten? In dit artikel ontdek je hoe het aanvechten van een negatief studieadvies precies werkt.

Omgaan met een negatief BSA aan de Hogeschool van Rotterdam

Hoewel een negatief BSA vervelend kan zijn, is het belangrijk om te weten dat er manieren zijn om ermee om te gaan. Hier zijn enkele tips voor studenten aan de Hogeschool van Rotterdam die te maken krijgen met een negatief BSA:

Bespreek je situatie met een studieadviseur van de Hogeschool van Rotterdam

Het is raadzaam om de situatie te bespreken met een studieadviseur. Een studieadviseur kan helpen bij het vinden van mogelijke oplossingen en alternatieven. Ze kunnen advies geven over herkansingen, bijspijkercursussen of zelfs het switchen naar een andere opleiding indien nodig.

Zoek naar extra ondersteuning

Sommige hogescholen bieden extra ondersteuning aan studenten met een negatief BSA. Dit kan bijvoorbeeld studiebegeleiding, coaching of trainingen omvatten. Het is de moeite waard om na te gaan welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn en hier gebruik van te maken. Lees daarom ook: Hoe krijg je (g)een negatief bindend studieadvies?

Wil je beter schrijven? Grammarly kan je helpen om je teksten foutloos en duidelijker te maken.

Heroverweeg je studiekeuze

Een negatief BSA kan een teken zijn dat je gekozen opleiding niet de juiste is. Het is belangrijk om eerlijk naar jezelf te zijn en te overwegen of je nog steeds gemotiveerd bent voor je studie. Als dit niet het geval is, kan het verstandig zijn om na te denken over een mogelijke switch naar een andere opleiding die beter aansluit bij je interesses en talenten.

Heb je een negatief BSA aan de Hogeschool van Rotterdam en wil je tóch doorstuderen? Lees hier hoe je je kunt inschrijven voor een andere studie na een negatief BSA.

Hoe je persoonlijke situatie telt in het BSA-proces van de Hogeschool Rotterdam

Heb je een negatief BSA gekregen van de Hogeschool Rotterdam? Je bent niet de enige. Veel studenten krijgen te maken met een negatief BSA. Het is ook geen schande. 

Wist je dat persoonlijke omstandigheden zoals ziekte, familieproblemen, of psychische problemen invloed kunnen hebben op het besluit van de Hogeschool Rotterdam? Het is belangrijk om dit aan te kaarten. Wie weet kom jij dan wel in aanmerking voor BSA uitstel. Zo kun je voorlopig weer even rustig ademhalen en je studie met een gerust hart vervolgen. Haal je ook in het tweede jaar niet al je studiepunten? Dan komt er een ander probleem om de hoek kijken. In dit arikel lees je wat je moet doen als je jouw BSA ook in het tweede jaar van je studie negatief uitvalt.  

Pak jij die tweede kans?

Een negatief BSA aan de Hogeschool Rotterdam is geen eindstation. Het is wel een obstakel. Maar met De Studentenadvocaat aan je zijde heb je een reële kans om het tij te keren. Stuur ons daarom vandaag nog een bericht.